Neljännen osapuolen (4PL) logistiikkapalvelut.

Neljännen osapuolen logistiikkaoperaattori on riippumaton toimija, joka ei tarjoa 3PL-palveluita, kuten kuljetus- tai varastointipalveluita, vaan kilpailuttaa ja hankkii nämä palvelut itsenäisenä, riippumattomana toimijana. 4PL-toimija on siis täysin riippumaton osapuoli, jolla ei ole eturistiriitoja hankittavien palveluiden suhteen.

Nimikenalyysi

Palvelu sisältää nimikkeiden läpikäynnin ja sopimuksen mukaisen kattavan raportin.

Analyysissä voidaan pohtia esimerkiksi sopivia tilauspisteitä ja tilauseriä sekä tarkastella ovatko toteutuneet tilauskäytännöt olleet järkeviä vai voisiko tuotteiden tilauserien muutoksilla säästää varastoon sitoutunutta käyttöpääomaa sekä muita varastointikustannuksia. Usein jo pelkästään ABC-analyysin avulla yrityksessä voidaan keskittää rajalliset resurssit järkevämmin.

Huomaathan, että vaikka yrityksessä on joskus määritelty ABC-luokat ja tilauspisteet, ne voivat olla vanhentuneita! Yrityksen kehittyessä tuotteiden keskinäiset suhteet muuttuvat ja nimikeanalyysit tulisi päivittää.

Vuokrajohtaja

Pidempiaikaiseen tarpeeseen soveltuu hyvin ns. vuokrajohtaja-malli, jossa sovimme yhteisesti pelisäännöistä ja työskentelen sovitun projektin parissa.

Osaamisalueeni ovat varastoinnissa ja hankinnoissa. Sopivia tehtäviä ovat esimerkiksi varastopäällikkö, ostojen operatiivinen hoitaminen tai jokin muu hankintoihin tai materiaalihallintoon liittyvä projekti.

Malli soveltuu käyttöön erityisen hyvin kun tarve on osa-aikainen, eikä yrityksellä ole tarjota töitä kokopäiväiselle työntekijälle.

Ohjelmistoprojektit

Osaamisalaani kuuluvat sisälogistiikan ja tuotannonohjauksen ohjelmistojen määrittely ja käyttöönotto.

Hallitustyöskentely

Olen kiinnostunut hallitustyöskentelystä pk-yrityksissä. Omaan laaja-alaisen ymmärryksen erinäisistä yrityksen toiminnoista mm. yrittäjätaustani johdosta. Talous on lähellä sydäntäni, jonka lisäksi voin tuoda myös logistisen näkökulman pk-yrityksen hallitukseen.

Olen suorittanut HHJ-tutkinnon syksyllä 2016.

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinmail