Lukeamiani ja suosittelemiani kirjoja:

Factory Physics – Wallace J. Hopp & Mark L. Spearmann

Koko kirjan taustaidea, sanoma, voitaneen tiivistää kahteen kirjaimeen: SD (standard deviation). Todennäköisyysjakauman ja etenkin keskihajonnan ymmärtäminen sekä sen pienentäminen on kaiken tuotannonohjauksen takana.

Kirja keskittyy paljon tuotannon ohjaukseen ja on erinomainen teos kaikille tuotantoympäristössä työskenteleville. Kirja on melko laaja sisältäen paljon historiaa, mutta se on myös valaiseva siinä mielessä, että erilaisille tuotantofilosofioille kerrotaan niiden lähtökohdat sekä mahdolliset kompastuskivet, johon ne ovat kaatuneet.

Kirjan matemaattinen osuus on myös laaja, kaavoja pyöritellään paljon. Tämä on hyvä siinä mielessä, että kaavoja ei vain anneta valmiina vaan niiden tarkoitusperiä ja lähtökohtia käsitellään tarkemmin.

Pääosa logistiikkaan ja tuotantoon liittyvistä artikkeleista tällä sivustolla on referoitu tästä kirjasta

Factory Physics @ Amazon

Purchasing & Supply Chain Management – Arjan Van Weele

Nimensä mukaisesti keskittyy pitkälti ostamiseen. Hankintatoimea käsitellään syvällisemmin sen strategisen merkityksen kautta, ulkoistuksen riskien hallintaa ja laadun tarkkailua yms.

Purchasing & Supply Chain Management @ Amazon

Tätä on LEAN – Niklas Modig & Pär Åhlström

Lyhyt ja ytimekäs kirja suomeksi LEANin syvimmästä olemuksesta. Kirjassa kerrotaan valaisevin esimerkein kuinka LEAN filosofiaa voidaan soveltaa terveydenhuollossa. Suosittelen kirjaa henkilöille, jotka eivät tiedä LEANistä juuri mitään. Ehkäpä jopa sitä tuntevatkin voivat oppia tästä jotain. Kirja painottaa voimakkaasti sitä, että LEANiä ei voi kopioida toisen yrityksen tekojen kautta, vaan se on syvempi toimintafilosofia. Tämän johdosta tämä kirja sopii loistavasti myös tuotantotyöntekijöille, jotta he hoksaisivat filosofian syvimmän olemuksen.

Tätä on Lean @ Adlibris

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *