Neljä näyttöä sisältävä työpiste.

En ymmärrä miten näissä nuukaillaan. Liian paljon näkee työpaikkoja joissa ainoa työkalu saattaa olla pelkkä läppäri. Tämä on jo ergonomiankin kannalta karseaa, saati sitä tuskaa mitä yhdellä näytöllä tehdessä tulee.

Törmäsin viikolla vanhaan uutiseent/tutkimukseen, joka vahvistaa kolmannen näytön hyödyn. Lisää Tekniikan Maailman jutussa.

Tuplanäyttöjä näkee jonkin verran ja nyt ovat yleistyneet leveät kaarevat näytöt. Tämän tutkimuksen mukaan kuitenkin kolmas näyttö toisi vasta suurimman tuottavuusloikan. Jos ajatellaan hintaa, niin esim. Thinkpadin läppäreihin tarvitaan noin 300-500 euron telakka (joka työpöydältä jo saattaa löytyä), jonka lisäksi näytöt ovat jossain samassa hintakategoriassa. Yhteensä alle tonnilla saadaan tämän tutkimuksen väittämä kolmanneksen nousu tuottavuuteen. Sanoisin että investointi maksaa itsensä takaisin hyvin nopeasti. Suomalaisten keskitulolla tämän takaisinmaksuaika on noin kuukauden luokkaa.

Itselläni on ollut kaksi näyttöä jo vuosia. Koska nämä ovat 2560×1440 tarkkuudella, on etäpalavereissa näytön jakaminen hieman hankalaa. Suurimmalla osalla kun on FullHD näyttö ja tulee pidettyä paljon demoja, hommasin kolmanneksi näytöksi FUllHD näytön. Tämä on lähinnä jakamistarpeisiin siis. Ensinnäkin se on oikean kokoinen tiedon jakamiseen, toisekseen tiedän varmasti mitä näytän. Toisen ikkunan alta ei vahingossa tule mitään salaista tietoa esiin, vaan voin katsella omia muistiinpanojani yms. toisilla näytöillä ja vetää tähän jakonäyttöön vain sen mitä minä haluan jakaa.

Asiakaskokemuksen ja katselukokemuksen kannalta taasen FullHD on aivan ehdoton, sanoisinko jopa standardi tapa, jakaa näyttöään. Tämän takia suositankin laajakuvanäytön rinnalle ”kolmanneksi” eli toiseksi näytöksi (jos laajakuva itsessään jo ajatellaan kahdeksi näytöksi) aina erillistä FullHD-tason näyttöä jakamistarpeisiin. Erityiseti jos työtehtävä koostuu valtaosin näytön jakamisesta, kuten itselläni softamyynnissä pidän paljon demoja ja myyntiesityksiä.

Etäpalaverien yleistyttyä ja paranneltuani webbikameraa parempaan, tuli itselleni mukaan myös neljäs näyttö, joka on multiview tälle studiosetupille. Saan tähän tarpeen mukaan vaihdettua multiviewin omaksi neljänneksi näytöksi silloin kun en ole esim. palavereissa. Joskus tarpeellista, mutta enemmänkin nice to have. Ole kuitenkin huomannut että olen nyt alkanut pikkuhiljaa tottumaan neljänteen näyttöön ja avaan yhä enemmän tavaraa sinnekin nähtäväksi. Tämä ei välttämättä ole mikään tarpeellinen sinänsä, se on enemmänkin tapa ja kyse on pitkälti siitä missä kohtaa mitäkin tietoa katselee. Ei välttämättä siitä mitä kaikkea tarvitsee nähdä yhtä aikaa. Kun nämä kolmas ja neljäs FullHD näyttö ovat päänäyttöjeni päällä korkeammalla, se on jotenkin vain mukavampi paikka katsella tiettyjä asioita. Erityisesti minun ”kakkosnäyttöni” on niin sivussa oikealla, että sinne joutuu oikein kääntämään päätään. Pieni katseen siirtäminen hieman yläviistoon on nopeampaa ja helpompaa.

Johtaja, kipinkapin lähimpään elektroniikkakauppaan! Hanki työntekijöille kolmas näyttö – tai edes ensin se toinen näyttö. Tämä maksaa itsensä takaisin hyvin nopeasti!

Ps. useat näytöt tuovat myös omat uudet haasteensa:

Written by Jesse Uitto

CEO @ Novellus.fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *